Tel: 035/439-075

Email: sgimv@sgimv.hr

Trg dr. Franje Tuđmana 12

35210 Vrpolje

Novosti i događanja

Glazbeni događaj u Spomen galeriji

Koncertom božićnih pjesama u izvedbi Akademskog pjevačkog zbora „Strossmayer“ iz Osijeka, Spomen galerija Ivana Meštrovića programski je završila godinu u kojoj je obilježila pola stoljeća djelovanja u mjestu rođenja slavnog hrvatskog kipara.


Pod ravnanjem dirigentice dr.sc. Majde Škrlec i klavirsku pratnju suradnika Domagoja Marasa, zbor je u svom repertoaru imao i poznatu adventsku pjesmu „Padaj s neba roso sveta“ autora Josipa Vallingera, nastalu u Vrpolju u kojemu je Vallinger na službi župnika bio 1882.-1911. godine, dakle i u vrijeme kad je u crkvi sv. Ivana Krstitelja kršten Ivan Meštrović.


Zahvala za suradnju sa zborom i organizaciju koncerta, kojim smo obogatili ovogodišnji Advent u Vrpolju, pripada dr. sc. Mariji Raguž, etnologinji iz Vrpolja, koja živi i radi u Osijeku, a članica je zbora i dugogodišnja suradnica Spomen galerije Ivana Meštrovića.


Uvjereni smo da će ova koncertna suradnja doživjeti i svoj nastavak jer je galerija zbog svoje akustike izvrsno mjesto za manje komorne glazbene programe.
Svim posjetiteljima, suradnicima i prijateljima Spomen galerije Ivana Meštrovića želimo sretan i čestit Božić i uspješnu novu 2023. godinu.