Tel: 035/439-075

Email: sgimv@sgimv.hr

Trg dr. Franje Tuđmana 12

35210 Vrpolje

Novosti i događanja

Dan otvorenih vrata Spomen galerije Ivana Meštrovića

Obilježavajući Dan otvorenih vrata Spomen galerije Ivana Meštrovića, prisjećamo se vremena kad je u Vrpolju, mjestu rođenja znamenitog hrvatskog kipara otvorena Spomen galerija njemu u čast. Čuvajući uspomenu na život i djelo velikog umjetnika Spomen galerija, više od pola stoljeća, u stalnom postavu predstavlja njegova djela.

U godini u kojoj se obilježava 140. godišnjica rođenja Ivana Meštrovića u Spomen galeriji je postavljena izložba dječjih radova učenika 4.a i 4.c razreda OŠ „Ivan Meštrović“ Vrpolje. Radovi su nastali u likovnoj radionici organiziranoj u sklopu programa Noć muzeja ‵23 u Spomen galeriji – „Ivan Meštrović – okom malih slikara“ pod vodstvom njihovih učiteljica Marije Andrić i Irene Flidr Jarić. Učenici su u mješovitoj tehnici (ugljen i kreda) izrađivali portret kipara prema fotografiji mladog Meštrovića, snimljenoj za vrijeme njegova školovanja u Beču.

Tijekom svibnja učenici 4.a razreda sudjelovali su na edukativnoj radionici u Spomen galeriji na kojoj su se upoznali kako se priređuje izložba.

Izložba se može pogledati do 20. lipnja 2023.