Tel: 035/439-075

Email: sgimv@sgimv.hr

Trg dr. Franje Tuđmana 12

35210 Vrpolje

Novosti i događanja

Izložba „Plakati – svjedoci vremena“ – Vrpolje u drugoj polovici 20. stoljeća

U Spomen galeriji Ivana Meštrovića u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. u 17:30 otvaramo izložbu „Plakati – svjedoci vremena“ – Vrpolje u drugoj polovici 20. stoljeća

Vrpolje, mjesto u kojemu je prije 140 godina, na povratku obitelji u Dalmaciju sa sezonskog rada u Slavoniji, rođen Ivan Meštrović, hrvatski kipar svjetskog glasa, baštini tradiciju razvijenog društvenog života.

Izložba „Plakati – svjedoci vremena“ prilog je boljem poznavanju prošlosti Vrpolja i bogatog društvenog, kulturnog, sportskog i političkog života koji se u njemu odvijao u razdoblju od 1958. do 1975. godine. Na plakatima su sačuvani nazivi udruga, organizacija, sastava koje više ne djeluju, imena ljudi i lokacija kojih više nema.

Plakati svjedoče o kulturnom potencijalu kojim je Vrpolje raspolagalo kad je, kao na izgled mala sredina, prije više od pola stoljeća, imalo snage otvoriti Spomen galeriju Ivana Meštrovića

Izložba je priređena je u povodu Dana općine Vrpolje i ususret skorom otvorenju Kulturno-turističkog centra „Eko-etno kuća u Vrpolju“.

Radujemo se Vašem dolasku!